bus auto fiets
Menu

Locatie Eiland C

Waar ligt Eiland C in Veenendaal en wat is er in de buurt te doen?

Over Eiland C Veenendaal

Eiland C is gelegen in het zuidelijke deel van Veenderij en een van de laatste nieuwbouwplannen binnen het plangebied Veenderij. Een kleine woonwijk op een afgelegen eiland met hoofdzakelijk bestemmingsverkeer. Een oase van rust midden in de natuur waar je heerlijk kunt wandelen en de kinderen onbezorgd buiten kunt laten spelen. Met een in mei geopende Lidl supermarkt, een nieuwe Albert Heijn (eind 2019), meerdere winkeltjes, eetgelegenheden, een gezondheidscentrum, een sporthal en een gezellig marktje op de dinsdagen heb je alle noodzakelijke voorzieningen lekker dichtbij.

  • De omgeving

    Veenendaal is omringd met de prachtigste natuur van Nederland. Er zijn maar weinig steden die op korte afstand zoveel variatie aan landschappen hebben als Veenendaal: de Veluwe met haar bossen en heide, de Rijn met haar vergezichten, De Gelderse Vallei met haar gevarieerde landschap, de mooie Utrechtse Heuvelrug en de Betuwe vol fruitbomen. Voor fietsers en wandelaars is het hier met recht genieten. In 1997 was Veenendaal de Groenste Stad, in 2000 verkozen tot Fietsstad van Nederland en ook in 2004 was Veenendaal de Groenste Stad van Nederland.  

  • Wat zit er in de buurt?

    Veenendaal is centraal in Nederland gelegen op de lijn Utrecht-Arnhem. Veenendaal-oost is een nieuwe uitbreidingswijk in het oosten van Veenendaal. Door de heldere verkeersstructuur in de wijk is de bereikbaarheid van de wijk uitzonderlijk goed. Veenendaal heeft maar liefst 3 treinstations, waarmee je zo naar Arnhem, Utrecht, Amersfoort of Nijmegen kunt reizen voor een dagje uit! Hieronder worden drie hotspots uitgelicht in de buurt van Veenendaal!

  • Veenderij

    Veenderij is meer dan alleen maar water. Hier komen circa duizend woningen zowel aan het water, als midden op eiland. Dankzij het water en de bouwstijlen ontstaan wooneilanden met eigen sferen. Natuurlijk is alles gemakkelijk bereikbaar, maar voor fietsers en voetgangers zijn er speciale routes gemaakt. Zo liggen er logische verbindingen tussen de eilanden, waar je kunt wandelen en fietsen door een prachtige omgeving en is er ruimte voor ontmoeting met buurtgenoten, vrienden en de kinderen. Er heerst een prettige en warme sfeer in de buurt.  

Afstand tot belangrijke punten

Hieronder staan de afstand per fiets, openbaar vervoer en of auto beschreven in minuten.

Naar
Centrum 10 8 -
Bioscoop 8 6 10
Centrum Utrecht - 35 45
Basisschool 5 5 -
Supermarkt 5 5 -
De Groene Grens - Natuurgebied 2 2 -

Hotspots in de buurt van Veenendaal

Eiland C is een van de wooneilanden in de buurt Veenderij in Veenendaal-Oost. 

Woonboulevard Veenendaal
1

Woonboulevard Veenendaal

Op de Woonboulevard in Veenendaal kan je heerlijk winkelen in verschillende woonwinkels, die allemaal op 1 locatie te vinden zijn. Van keukens tot aan vloer en je kunt er ook een lekker broodje gaan eten om even bij te komen en na te denken over de inrichting van jouw nieuwe woning!

De Groene Grens
2

De Groene Grens

De Groene Grens is een prachtig natuurgebied op maar een paar minuten loopafstand van Eiland C. Het natuurgebied ligt op de grens van de gemeenten Veenendaal en Ede, waar je prachtig kunt wandelen. De Groene grenst biedt een oase van rust waar de kinderen kunnen spelen en jij lekker kunt genieten van de natuur.

Winkelcentrum Buurtstede
3

Winkelcentrum Buurtstede

In Veenendaal-Oost wordt er een nieuw winkelcentrum gerealiseerd. In mei 2019 is de Lidl geopend en eind 2019 wordt er een Albert Heijn geopend. Daarnaast komen er appartementen, meerdere winkels, eetgelegenheden en terrasjes, waardoor je heerlijk dicht bij huis kunt winkelen en genieten van een hapje en drankje.