bus auto fiets
Menu

Locatie Eiland C

Waar ligt Eiland C in Veenendaal en wat is er in de buurt te doen?

Over Eiland C Veenendaal

Eiland C is gelegen in het zuidelijke deel van Veenderij en is een van de laatste nieuwbouwplannen binnen het plangebied Veenderij. Een kleine woonwijk op een afgelegen eiland met hoofdzakelijk bestemmingsverkeer. Een oase van rust midden in de natuur, waar je heerlijk kunt wandelen en de kinderen onbezorgd buiten kunnen spelen. Alle dagelijkse voorzieningen heb je lekker dichtbij, zoals supermarkten (Lidl en Albert Heijn), meerdere winkeltjes, eetgelegenheden, een gezondheidscentrum, een sporthal en een gezellig marktje op de dinsdagen.

  • De omgeving

    Veenendaal wordt omringd door misschien wel de mooiste natuur van Nederland. Er zijn maar weinig steden die op korte afstand zoveel variatie aan landschappen hebben als Veenendaal: de Veluwe met haar bossen en heide, de Rijn met haar vergezichten, De Gelderse Vallei met haar gevarieerde landschap, de Utrechtse Heuvelrug en de Betuwe vol fruitbomen. Voor fietsers en wandelaars is het hier met recht genieten. Niet voor niets is Veenendaal in 1997 en 2004 verkozen tot de Groenste Stad van Nederland en in 2000 tot Fietsstad van Nederland.  

  • Wat zit er in de buurt?

    Veenendaal ligt centraal in Nederland, op de lijn Utrecht-Arnhem. Veenendaal-oost is een prachtige nieuwe uitbreidingswijk. Door de heldere verkeersstructuur in de wijk is de bereikbaarheid uitzonderlijk goed. Veenendaal heeft maar liefst 3 treinstations, waarmee je eenvoudig en snel naar Arnhem, Utrecht, Amersfoort of Nijmegen reist voor een gezellig dagje of avondje uit! Hieronder lichten we drie hotspots voor je uit in de buurt van Veenendaal.

  • Veenderij

    Veenderij is veel meer dan alleen water. Hier komen ongeveer 1000 woningen, zowel aan het water als midden op het eiland. Dankzij het water en de variatie in bouwstijlen ontstaan er wooneilanden met een eigen sfeer. Natuurlijk is alles gemakkelijk bereikbaar, maar voor fietsers en voetgangers zijn er speciale routes gemaakt. Zo liggen er logische verbindingen tussen de eilanden, waar je kunt wandelen en fietsen door een prachtige omgeving. Ook is er ruimte voor ontmoeting met buurtgenoten, vrienden en de kinderen. Er heerst een prettige sfeer in de buurt.  

Afstand tot belangrijke punten

Hieronder staan de afstand per fiets, openbaar vervoer en of auto beschreven in minuten.

Naar
Centrum 10 8 -
Bioscoop 8 6 10
Centrum Utrecht - 35 45
Basisschool 5 5 -
Supermarkt 5 5 -
De Groene Grens - Natuurgebied 2 2 -

Hotspots in de buurt van Veenendaal

Woonboulevard Veenendaal
1

Woonboulevard Veenendaal

Op de Woonboulevard in Veenendaal kun je heerlijk winkelen in de verschillende woonwinkels op deze gezellige locatie. Je vindt er van alles: van keukens tot aan vloeren en meubels. Ook kun je er een lekker broodje eten om even bij te komen en te overleggen over de inrichting van jouw nieuwe woning!

De Groene Grens
2

De Groene Grens

De Groene Grens is een prachtig natuurgebied op slechts enkele minuten loopafstand van Eiland C. Het gebied ligt op de grens van de gemeenten Veenendaal en Ede, waar je prachtig kunt wandelen. De Groene grenst biedt een oase van rust, waar de kinderen kunnen spelen en jij kunt genieten van de natuur.

Winkelcentrum Buurtstede
3

Winkelcentrum Buurtstede

In Veenendaal-oost wordt een nieuw winkelcentrum gerealiseerd. In mei 2019 is de Lidl geopend en eind 2019 wordt er een Albert Heijn geopend. Daarnaast komen er appartementen, verschillende winkels, eetgelegenheden en terrasjes. Zo kun je heerlijk dicht bij huis winkelen en genieten van een hapje en drankje.